autor: steview » 24 kwie 2012, 19:08
A więc tak....
Niestety musiałem zrobić regenerację wtrysków i pompy wtryskowej. Auto nie chciało już odpalić a jak odpaliło (samostart) to nie pracowało na wszystkie wtryski;/
Chcąc zaoszczędzić wysłałem do regeneracji same wtryski. Sprawdziłem bak, rozciąłem nawet filtr paliwa i żadnych opiłków nie było! Ale niestety tylko tak mi się wydawało...
Przyszły zrobione, zamontowałem je, auto odpaliło od strzała. Po zgaszeniu auta już 2 raz nie odpaliło. Problem był taki sam jak na początku. Wysłałem zatem jeszcze raz te wtryski i tym razem już pompę. Wtryski na szczęście okazały się już tylko przytkane. Pompa złuszczała się jednak! Na dodatek tego korpus pompy okazał się pęknięty od środka (tak stwierdził serwis, który regenerował) a że nie mieli dostępu do takiego elementu szukałem na własną rękę. Kupiłem używaną pompę (zepsutą) i wysłałem im
Byłem bez auta równy miesiąc ;/
Dzisiaj auto już śmiga jak marzenie. Żadnych CHECKów, braku mocy!
W kosztach wyglądało to u mnie tak:
regeneracja wtrysków - 3 300zł
regeneracja pompy - 2 500zł
+ robocizna (demontaż i montaż) + używana pompa, którą musiałem niestety też kupić
I na koniec powiem tak:
jeśli ktoś ma podobne objawy, błędy to niech jak najszybciej to robi bo w końcu auto i tak stanie. A im szybciej tym mniejsze koszty. Bo może akurat nie każdy wtrysk będzie do regeneracji a ceny tych pierdół są kosmiczne (końcówki wtrysków, zaworki itp)
Terracan 2.9 CRDi - 2003 rok - automat - 150KM