Z tego co widzę temat bardziej popularny czasem niż zaślepianie zaworu EGR

Od jakiegoś czasu zacząłem się zastanawiać nad dolewaniem czegoś, bo tankuję różnie (neste, bliska, czasem orlen itp - generalnie zwykle jedna z 3/4 stacji w pobliżu lub po drodze) zawsze najzwyklejsze ON (czyli BIO, bo innego już dawno niestety nie ma) więc niby jakość powinien ON trzymać... ale pewności nigdy nie ma(m).
Poczytałem sobie "na szybko" forum podane wcześniej w tym wątku (małe 40stron - link podany przez sc57rr) i generalnie nie znalazłem jakiś "przeciwwskazań" wielkich - na zasadzie na pewno "nie zaszkodzi".
Masmo od dawna lejesz? Jakieś odczuwalne pozytywne efekty (generalnie w różnych miejscach wspominana jest cichsza praca i łatwiejszy rozruch szczególnie zimą, mniejsze spalanie, mniejsze kopceni przy "bucie", itp. itd. gdzie część można między bajki włożyć), bo raczej negatywnych nie ma skoro lejesz cały czas

Konstrukcyjnie silniki 110kw od 120kw chyba nie różnią zbytnio od siebie, więc to co się w Twoim (tu bazuję na info ze stopki, choć pamiętam wątek, w którym przedstawiałeś też "młodszego") autku sprawdza powinno też i u mnie