Bioręc leasing do kwoty za którą podaje sprzedający ( ten czy osoba indywidualna ) nalezy doliczyć 22% vat - tego jestem pewien gdyż dostałem ofertę od EFL-u ( Europejsi Fundusz Leasingowy )
Ten model w Hyundai Polska zakwalifikował jako ciężarowy z homologacją
Tylko sprzedający coś ściemnia - na gratce wystawił dziś nowe ogłoszenie, obawiam się czy stan faktyczny jest taki jak pod poniższym ogłoszeniem:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11069778 W
informacjach jest zaznaczone że kraj aktualnej rejestracji Polska - co jest nie prawdą ( samochód nie jest zarejestrowany w Polsce )
W
opisie samochodu: Terracan ma napęd na cztery koła (4WD) z systemem ATT (Active Torque Transfer - aktywne przeniesienie momentu napędowego). Podczas jazdy szosowej system ten dostarcza moment napędowy na koła osi tylnej.
W chwili pojawienia się poślizgu tych kół lub w czasie jazdy w trudnym terenie czy niesprzyjających warunkach pogodowych, system automatycznie przekazuje część momentu napędowego także do kół osi przedniej, aby zapewnić stabilną i bezpieczną jazdę. - co jest również nie prawdą bo przełącznik jest 3 położeniowy.
Mam nr VIN - został sprawdzony w niemczech i w Polsce - według informacji które dostałem to dota produkcji to 29.05.2006 a nie 2007 rok jak podaje sprzedawca

Mają podjechać w poniedziałek do serwisu hyundai w Gdańsku - jeśli przegląd bedzie ok to ja płace jeśli nie to oni.