Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Panowe pomocy!

Zgłoszenia awarii i jak sobie z tym radzić.

Re: Panowe pomocy!

Postautor: nizak102 » 26 sty 2016, 22:20

Witaj
wrazie co sciagnij i wydrukuj dla mechaniora serwisówki jakby miał watpliwosci jakies (na główniej stronie terracan zakładka serwis- do pobrania) co do regeneracji wtrysków to o robił to nasz kolega Barzuc samemu i on ma najwiecej do powiedzenia w temacie. powiem tak jak zapłaciłes niewiele za regeneracje to pewnie złozyli na chinskich czesciach albo je tylko wyczyscili w ultradzwiekach, bo serwisy które to regeneruja na orginałach delphi za zrobienie 1 wtrysku biora nawet powyzej tysiaca zł (drogie sa orginalne czesci rozpylacz i zaworek delphi a wiadomo ze robocizna i testy profesjonalne na stole pobierczym tez kosztuje)
jak masz mozliwosc to rekalamuj i daj znac co dalej
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Postautor: Arti » 26 sty 2016, 22:29

Wyszło za 3 i 4 900zl..bo komp pokazal najpierw te..Dam znać na pewno..Dzieki Mateusz i pozdrawiam.Arek
Arti

Postautor: nizak102 » 27 sty 2016, 10:25

witaj
ogarniaj ogarniaj auto............ bo na poczatku/w połowie lutego planujemy spotkanie to fajnie by było jakbys wpadł sie zintegrować poznac pogadac pochwalic sie zakupem
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Postautor: Arti » 27 sty 2016, 11:14

Witam,o super..Bardzo bym chciał.Poznać was i Ciebie.Mam nadzieję,że się uda
Pozdrawiam
Arti

Postautor: Arti » 04 lut 2016, 09:00

Witam Panowie..
Powracam do tematu..Może ktoś ma jakis pomysł czemu zregenerowane wtryski padly po 400km...uklad paliwowy byl czyszczony a pompa wtryskowa nowa(zregenerowana) bo stara nie nadawala się do niczego..
Arti

Postautor: barzuc » 04 lut 2016, 09:30

A jakie podzespoły były zamontowane? Jak najtańsze chińskie to bym się nie zdziwił niestety.
Już bez terka...
Był: Terracan 2.9 163KM A/T + TOD: viewtopic.php?f=9&t=2344
Obecnie: Fiat Sedici 4x4 + Mitsubishi Outlander 4x4
Zapraszam również na http://www.zpiataklepka.dakod.pl/, http://wzornica.blogspot.com/
Awatar użytkownika
barzuc

Postautor: Arti » 04 lut 2016, 09:33

A tego to nie wiem..
Arti

Postautor: tom3653 » 04 lut 2016, 10:18

Ok a jakaś gwarancja na naprawę, 400km to jakaś masakra Obrazek
Tak nikt Ci nie powie co się stało, może części dupiate a może coś źle złożone Obrazek
tom3653

Postautor: nizak102 » 04 lut 2016, 13:57

Witaj
ja bym cisnoł warsztat albo serwis wtryskow/pompy. napewno złozyli na chinolach bo złozenie i przetestowanie wtrysów na orginałach delphi to 1300-1600zł za szt wtrysku + zrobienie dobrze na orginałach pompy to 3000-3500 zł (oczywiscie ceny z robociznami warsztatów).
Patrze po ogłoszeniach na alledrogo ze pompy zregenerowane są po 1000 zł (kpina taka pompa długo nie podziała napewno) i wtryskiwacze regenerowane po 600-800 zł................. ktos kto takie zakupy robi to musi wiedziec ze w najblzszym czasie podwoi lub potroi te wydatki zeby doprowadzic to do stanu uzywalnosci.
Jestem inż. z zawodu z pasji mechanikiem i poprostu nie mam zaufania do warsztatów bo zawsze musiałem cos po nich poprawiać (za usługe którą kurde płacisz) i jak kupiłem terka przestałem z autami jezdzic do warsztatów - moze to dłuzej trfa ale mam 100% pewnosc ze przemyslałem cos i zrobiłem dobrze a nie złozyłem jak leci bez myslenia. mi jak padna wtryski lub pompa to kupuje czesci orginały delphiego i sam bede rgenerował......... bo w warsztacie zrobia to samo co ja tylko mniej dokładnie i skasują kupę siana $$$$$$ a zeby wrzucic na stół pompę po regeneracji i sprawdzić jak działa to moge podjechac do pierwszego lepszego pompiarza od delphi i mu zapłacic za test z wydrukiem.
Rozumiem ze nie kazdy ma mozliwosci i umiejetnosci ale wtedy to lepiej zminic auto na starego japońca w benzynie co kazdy mechanik wymieni w nim świece i olej.....
Terracan to swietna i niedoceniana konstrukcja tylko opine o tym aucie psują polscy pompiarze i rzeżbiarze bez wiedzy co wychowywali sie na wtryskach od andorii lublina.
Zaden szanujacy sie warsztat nie da gwarancji na robotę a wrecz nie chce robić np. wtrysków tak zeby zaraz wróciły bo to dla nich koszty. Wolą zeby klient zabulił wiecej za czesci orginalne i robotę ale oni mają czyste sumienie i nie przejmuja sie gwarancja i zwrotami bo mają podkładke ze zwrócą sie do np. delphiego o zwrot kosztów w ramach gwarancji klienta.
Tylko znajdzcie mi taka firmę ???? na palcach reki mozna by je policzyc w Polsce.....
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Postautor: Arti » 04 lut 2016, 14:10

Za pompę zapłaciłem 2tys.zl..wtryski 2.500zl..Auto odstawilem do warszratu...niech cudują..
Ps.Generalnie to drażni mnie juz to...bo od kilku tygodni juz auto kwitnie...
Mam pytanko..wczesniej opisywalem,ze wywalilo płyn ze zbiorniczka..Terracan to specyficzny wynalazek,czy wtryski mogly się do tego przyczynić? Na logikę moją i jakies ubogie doświadczenie z dziedziny diesela.. to nie..
Ale może Wy się spotkaliscie z czymś takim...
Pozdrawiam
Arti

PoprzedniaNastępna

Wróć do AWARIE