autor: barzuc » 10 sty 2016, 12:03
Procedura jest dość prosta... na koraps zakładasz konto (nie jest konieczne żeby złożyć zamówienie ale jest wygodniej i potrzebne jest chyba żeby dowiedzieć się o dostępność produktów jeśli akurat nie ma). Produktów szukasz po nr części (najbezpieczniej), przed dodaniem do koszyka tylko upewnij się, że masz wybrany kraj dostawy Poland bo na tej podstawie kalkuluje opłaty i dostępne formy transportu.
Na PayPal - też idzie łatwo. Zajmie chwilę, ja zrobiłem to w formie przelewów (żaden prepaid ani tym bardziej karta kredytowa) - działa wtedy jak te wszystkie transfery przy PayU na alledrogo. Jedyna różnica PayPal na początek po podaniu nr konta w celu weryfikacji przelewają sobie 1zł (potem zwracają). Ogólnie - ani za konto na koraps ani PayPal nie płacisz (przy PayPal tyle co prowizja + przewalutowanie ).
Jedna uwaga tylko - najpierw załóż na PayPal i upewnij się, że masz wystarczające środki a potem dopiero finalizuj zamówienie w koraps, bo jak już następuje przekierowanie do płatności to nie ma opcji "powtórz" (tak jak na alledrogo przy PayU). Mi już 2 razy się zdarzyło, że ponawiałem zamówienie bo nie mogłem zapłacić z jakiegoś powodu. W takiej sytuacji wystarczy, że podasz w opisie / uwagach informację, że to powtórzone zamówienie xxx ze względu na problem z płatnością i prosisz o anulowanie zamówienia xxx. Nie było nigdy problemu.