Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

radio

Co i jak zmienić, żeby lepiej sie jeździło ;)

Re: radio

Postautor: robert38 » 10 gru 2009, 19:44

Zmieści się, ale na wcisk. Ja mam w tej chwili zamontowane radio DELTA 6. Jest to radio 2DIN od VW.

Problem pierwszy:
Nie ma jak radia przykręcić. Trzeba raczej we własnym zakresie dorobić jakieś mocowanie. Chociaż jest tak wciśnięte, że trzyma się dosyć mocno bez przykręcania.

Problem drugi:
Jak wyjmiecie radio fabryczne to zobaczycie, że nad radiem idzie jakaś stalowa, dosyć gruba belka. Ja miałem taki problem, że po wciśnięciu radia 2 DIN radio było tak ściśnięte od góry, że nie chciała się płytka wysuwać z napędu CD.

Problem trzeci:
Front panel radia musi albo wystawać przed albo być schowany pod tą maskownicę. Na równo tak jak przy fabrycznym radiu bez przeróbek nie da się zrobić. Znaczy się pod to gdzie jest wycięte miejsce na radio, popielniczka, kratki nawiewu. ( nie wiem jak nazwać tą część). Aby to ładnie wyglądało trzeba w jakiś sposób poszerzyć miejsce na radio w tym plastiku.

Generalnie trzeba by to dokładnie pomierzyć. Nie wiadomo czy wszystkie radia 2DIN mają identyczne wymiary. Brakuje tam naprawdę niewiele. Myślę, że ok 2-3 mm z góry i z dołu mniej i będzie po problemie.

Jak będę miał chwilkę (pewnie w sobotę) to zrobię zdjęcia i zobaczycie jak u mnie w tej chwili wygląda radio pełne 2 DIN.
Zdejmę tą plastikową osłonę i zobaczycie dokładnie, o co mi chodzi z tą stalową belką wzmacniającą.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38

Re: radio

Postautor: OK » 11 maja 2010, 21:14

Ostatnio przesunięty w górę 11 maja 2010, 21:14 przez: :((((.
Awatar użytkownika
OK

Poprzednia

Wróć do TUNING