Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Ożarówkowanie w Terku - co tam siedzi?

Co, gdzie kupić

Ożarówkowanie w Terku - co tam siedzi?

Postautor: Chrisu » 21 lip 2016, 22:13

W 2 miesiące zrobiłem terkiem 11tkm - w tym po wymianie oleju 9tkm. no i jest to pierwsze auto, które po nalaniu nieco poniżej max oleju, ma nadal tyle samo :D

Ale do rzeczy. Jakie są żarówki w podświetleniu tablicy rozdzielczej? Były wyglądające na W5W obciągnięte zielonym plastikiem i takie włożyłem i mam nadzieję, że nie są za mocne ;)
Czy w klimatroniku przycisk chłodniej/cieplej jest podświetlony? W nocy brakuje mi trochę tego (muszę więcej uwagi włożyć w znalezienie go).
Co siedzi w podsufitce? Na stronie osrama znalazłem że żarówka ma 36mm. Prawda to?
Dzięki za pomoc
Chrisu

Re: Ożarówkowanie w Terku - co tam siedzi?

Postautor: barzuc » 21 lip 2016, 22:45

Co do klimatronika - sterowanie cieplej / zimniej jest podświetlane.... diodami. Niestety trzeba wyjąć i rozmontować panel a potem wlutować nowe diody.
Już bez terka...
Był: Terracan 2.9 163KM A/T + TOD: viewtopic.php?f=9&t=2344
Obecnie: Fiat Sedici 4x4 + Mitsubishi Outlander 4x4
Zapraszam również na http://www.zpiataklepka.dakod.pl/, http://wzornica.blogspot.com/
Awatar użytkownika
barzuc

Postautor: robert38 » 22 lip 2016, 00:15

Z tego co ja pamiętam jak rozkładałem panel climatronica to do podświetlenia przycisków są zwykłe żarówki.
Nie pamiętam teraz jakie, ale coś mi się kojarzy, że 1,2W w płaskiej oprawce T5/R5.

Diody owszem są, ale tylko w przyciskach funkcyjnych które mają takie małe okienka.

W zegarach są żarówki W5W.

W podświetleniu kabiny nie wiem. Trzeba zmierzyć rozstaw uchwytów. Na pewno są tam żarówki 10W.
2002 Terracan 3.5 V6, LPG, czarny, czarna skóra, Bilstein B6, drążki Ironman, skrzynia A/T, climatronik, TOD, 265/70/16
robert38

Postautor: Chrisu » 22 lip 2016, 10:12

Wygląda na to, że rzeczywiście 36 mm. Muszę zmienić bo słabo świecą ;)
No i klimatronika wyjąć - brrrrr. Nie lubię jak w choince jakieś lampki nie świecą ;)
Chrisu

Wróć do CZĘŚCI