Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Górne wahacze / zamienniki / opcje

Co, gdzie kupić

Górne wahacze / zamienniki / opcje

Postautor: jacekmad » 25 mar 2016, 10:45

Panowie,
poszukuję opcji na górne wahacze w terracanie.
Orginały z koraps w cenie ~600pln z przesyłką, w Polsce nic z zmienników nie jest dostępne.
Na allegro jeden koleś z płocka ma - ale jest to totalny chinski syf.

Pytanie
czy ktoś testował opcję z wahaczami od Pajero 2 albo od Gallopera?
Rozstaw śrub mocujących do ramy jest taki sam (bo pasują podkładki regulujące kąt pochylenia).
jacekmad

Re: Górne wahacze / zamienniki / opcje

Postautor: nizak102 » 25 mar 2016, 12:09

Witaj
Jacek kup dolne i góne wachacze uzywane z tulejkami gumowymi orginalnymi w miare stanie. wazne aby tylko wachacze były proste.
spakuj i wyslij je do deuter s.c. olkusz (poliuretany) i ci dopasują tulejki i odrazu wsadzą. jak ci odesla to tylko podmienisz wachacze a swoje wystawisz na alledrogo lub forum i sprzedasz. w ten sposób bedziesz miał poliuretany i podobnym lub nizszym kosztem co nowe wachacze. a oczyscic i pomalowac nawet sprayem mozesz pomalowac sobie sam i tez bedą jak nówki wygladały. przy okazji wymiany wachczy mozesz sobie dorobic przewódy hamulcowe w oplocie stalowym
Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Re: Górne wahacze / zamienniki / opcje

Postautor: jacekmad » 25 mar 2016, 13:32

no własnie nie chcę iść w poliuretany na przodzie ze względu na opinię niektórych użytkowników.
Dół mam już zrobiony na oryginalnych tulejach i jest OK

Dogadałem się ze znajomym od którego biorę części, że weźmie mi na próbę te wahacze od pajero 2 - przetestuję pomierzę i dam znać co i jak, bo cena spoko (~240 pln Yamato lub TRW)

Przewody hamulcowe też będę wymieniał. Chyba najlepiej zamówić w enzecie?
jacekmad

Wróć do CZĘŚCI