autor: nizak102 » 30 sty 2016, 14:58
Witaj
ja mam lifta ok 3 cale z tyłu z przodu tyle co na drazkach do góry. jak garaz ma 215 cm i wyzej to wjade ale jak nizej niz 215 cm to strach ryzykowac zeby czegos nie uszkodzic. ostatnio wjechałem do garazu u znajomych niby 210 cm ale przez pół garazu obok auta szła zona i kontrolowała wysokosc i miejscami było na styk do relingów. jak wyjezdzałem z garazu to przesunełem relingi do przodu auta (tam jest nizej) i wyjechalem bez stresu. Ja mam na dachu ten niski zbudowany bagaznik a nie zwykłe reklingi. na zwykłych relingach nie ma szans zeby wjechać do garazu podziemnego po lifcie.
jak masz zabudowane relingi (te niskie) i dach bez zadnych akcesoriów a garaz 215-220 cm to powinien po lifcie wjechac.
jest łatwy sposób na ustalenie najwyzszego punktu auta.
przesuwasz tylna poprzeczke relingu centralnie nad os tylnego koła i mierzysz wysokosc od np. kostki brukowej do najwyzszego punktu relingu (po srodku poprzeczki). dolicz do tego ze 2cm (tyle potrafią usiąść orginalne stare sprezyny) + dolicz jeszcze 2 cale czyli 2 x 2,54 cm i bedziesz miał wynik pełnej wysokosci auta po lifcie.
Pozdrawiam
Mateusz