Witam
Dotarły do mnie tarcze Mikody GT nacinane bez nawierceń i na oko jakość jak za tę cenę rewelacja. Obsługa u producenta rewelka (na wszystkie pytania mi odpowiedzieli nawet te niewygodne- dlaczego mikody nawiercane pękają) i czas dostawy zgodny z informacja jaką uzyskałem telefonicznie. Jak mi sie uda to wrzucę fotkę tarczy.
No i drugi temat poruszam klocków. Szukałem szukałem i znalazłem naprawdę fachową firmę która handluje hamulcami (wszystkim co z nimi związane jest). To firma brakes.pl. Moze to brzmi jak reklama ale naprawde muszę chłopaków pochwalić bo wysłałem chyba ze 100 maili i ze 200 telefonów do róznych firm z zapytaniem o dobre klocki do terracana i nie dość ze pan wojtek z brakes.pl szybko odpisal to wszedłem z nim głebszą konwersację mailową gdzie pomogl mi dobrać klocki (twardość) do tarcz Mikody. Inne firmy wyszły z załozenia ze-"... jak nie kupujesz, to spierd.... pan" albo "....zadzwoń se pan do producenta i się zapytaj- ja tylko sprzedaje".
Biorąc pod uwagę ze Pan Wojtek z brakes.pl posiwiecil mi naprawde dużo czasu i cierpliwosci odpowiadając na moje trudne pytania zasługują na pochwałę i reklamę bo takich rzetelnych firm jest mało.
Suma sumarum- padło na trzech producentów- do tarcz (Mikody) i zwykłych oem (ale lepszej jakości-nie china) polecają ATE i BREMBO ewentulnie FERRODO lub TRW. Jeśli ktoś chce super hamulcy musi mieć tarcze EBC STANDARD ( są lepsze od zwykłych bo odlewane z wzbogaconych stopów) lub ATE wzmocnione (te nacinane w kwiatka nazwy nie pamiętam ale chyba powerdisc ) lub ZIMMERMAN nawiercane to pan Wojtek poleca do nich klocki hamulcowe sportowe EBC lub BLACK DIAMOND FR bo są to już klocki przeznaczone do sportu. Wszystko mi wytłumaczył dokładnie a nie przekonywał do danego produktu.
Pozatym w brakes.pl mają najlepszą cene na ATE i na BREMBO ze wszystkich firm z którymi się kontaktowałem.
Ja wybrałem ATE bo miałem w innych autach i hamowały- a nie udawały ze hamują,
pozatym mają blaszki prowadzące zacisku w komplecie.
nr klocków przednich do tarcz 280mm !!!!
Brembo- P 30 017
ATE - 13.0460-5886.2
o inne numery nie pytałem bo wybierałem miedzy ATE a BREMBO
Mam nadzeję ze moja zdobyta wiedza sie komuś przyda.
Jak wszystko wymienie to dam znać jak to hamuje.
Pozdrawiam
Mateusz