Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

dobry termostat orginal w tanszym opakowaniu.

Co, gdzie kupić

dobry termostat orginal w tanszym opakowaniu.

Postautor: nizak102 » 25 sie 2014, 19:55

Witam
Daje namiary na oryginalny dobry sprawdzony termostat do silników j3 2.9 crdi w tańszym pudełku. Do kupienia w intercarsie pod symbolem D20306OEM lub IC—B4AE7D producent shin hwa autoparts co Ltd. Jest to orginal Hyundai w tańszym pudełku. Po zakupie jakiego kolwiek termostatu polecam przed montazem dla pewności ze działa zalać go gotującą się woda np. w szklance.powinien się otworzyć po 1.5 min na ok 3 mm. Po wyjęciu z wody musi się natychmiast zamknąć. Wtedy jest sprawny 100%. Jeśli nie to wymieniajcie w sklepie bo ja się przekonalem że dopiero 4 działał jak należy
.pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Re: dobry termostat orginal w tanszym opakowaniu.

Postautor: barzuc » 25 mar 2015, 21:09

Ja dziś kupiłem oyodo (OYO 20C0303-OYO) cena 36zł. Za Twoją radą sprawdziłem po kupnie - otwiera się w wodzie ~90stC (mam czajnik z ustawieniem temp., ale dokładne określenie temp. jest niemożliwe ze względu na stratę ciepła przy nalewaniu, naczynie itp., a termometr który mam mierzy do 80stC), po zalaniu wodą i po wylaniu - praktycznie od razu zaczyna reagować. Czas otwarcia od zalania wodą ~20-40s (w zależności która to próba i jaką miał temperaturę startową), i zamknięcia (po wylaniu wody) ~10-15s, więc chyba całkiem nieźle :)
Już bez terka...
Był: Terracan 2.9 163KM A/T + TOD: viewtopic.php?f=9&t=2344
Obecnie: Fiat Sedici 4x4 + Mitsubishi Outlander 4x4
Zapraszam również na http://www.zpiataklepka.dakod.pl/, http://wzornica.blogspot.com/
Awatar użytkownika
barzuc

Re: dobry termostat orginal w tanszym opakowaniu.

Postautor: nizak102 » 28 mar 2015, 12:16

Witaj
właśnie tak powinien działać termostat - szybko otwierać i zamykać się przy zmianach temperatur.
Pozdrawiam
mateusz
Awatar użytkownika
nizak102

Wróć do CZĘŚCI