@Coyote - co do świateł to się nie przyznaję

Może masz jakoś inaczej podpięte światła (zamiast pod manetkę to pod stacyjkę), ale to tylko strzelam. Też nie mam takiego wynalazku...
Mam tak w firmowym aucie i muszę przyznać, że mnie to wkurza (szczególnie przy takich mrozach kiedy chciałbym aby aku było przy rozruchu możliwie najmniej obciążony), że właściwie nigdy nie można ich wyłączyć... mogę co najwyżej przełączyć na postojówki, bo niezależnie czy mam kompletnie wyłączone czy włączone mijania - zewnętrzne przednie i tylne świeca tak samo, różnica jest tylko w tym czy podświetla zegary i konsolę czy nie

Z kierowców robią normalnie debili (tak jak obowiązkowe czujniki ciśnienia w oponach i masa innych niepotrzebnych rzeczy)... inna sprawa, że masa kierowców to faktycznie zbyt rozgarnięta nie jest (w kontekście jazdy i obsługi auta)... pytanie co było pierwsze - ograniczeni kierowcy do których dopasował się przemysł czy przemysł zrobił z kierowców inwalidów umysłowych (co bardziej mi pasuje).
@nizak102
z kablami możesz mieć problem bo ani zbyt długie ani zbyt elastyczne to one nie są, ale trzymam kciuki. Jak się uda to daj znać, bo parametry faktycznie całkiem niezłe mają.
Co do oryginału Hyundaia - masz gdzieś jakąś rozpiskę, bo ja w instrukcji obsługi znalazłem (przyznam, że tylko tam szukałem) tylko pojemność 95Ah ale już bez info o prądzie rozruchowym.