Witaj, że tak powiem, z mojego fyrtla ☺ Co do samej membrany to chyba tylko oryginał więc są 3 możliwości... używka, ASO albo koraps. mając nr części można ew spróbować zamiennika z kia / mitsu poszukać.
Tak, dokładnie ten sklep☺ Możesz wujka googla zapytać ale niecałe 60$ zdaje się być niezła ceną. Zapytaj w ASO, rzadko się zdarza, ale czasem trafia się normalna cena. Ew może Fox.Rzeszów będzie,czasem mają niezły wybór.
A może mi ktoś podpowiedzieć gdzie ta membrana się znajduje. U mnie też czasami napęd się nie załączał,a teraz to wogóle nie działa Może i umnie to membrana...
Terracan 2004r.120KW,Automat.amor.przód B6,tył IRONMAN2",sprężyny tył IRONMAN2"+300kg. JUZ BEZ TERCA...
jak spojrzysz od przodu pod silnikiem na przodzie mostu jest dokręcona na zewnątrz - dochodzą dwa przewody podciśnieniowe - jak membrana jest walnięta to ta gumka osłaniajaca cięgno jest zawsze zassana (jak pracuje silnik i wytwarza podciśnienie w układzie ) - w każdym razie tak jest u mnie - i dlatego nie załącza mi przedniego napędu
@Pawcio - przy TOD-zie jest cewka - im większy prąd tym większy % mocy jest przenoszony na przednią oś. Któryś z kolegów pomierzył i wrzucił na forum informacje o wartościach granicznych.