Forum TERRACAN.PL

Forum użytkowników aut marki HYUNDAI TERRACAN

Tuleje tylnego zawieszenia

Co, gdzie kupić

Tuleje tylnego zawieszenia

Postautor: mdeja » 07 lip 2010, 08:21

Panowie - przy okazji naprawy hamulca ręcznego, porównywałem tylne zawieszenie Terracana i krótkiego Mitsubishi Pajero II. NIE SĄ PODOBNE!
Piszę żeby ktoś się nie wpakował w problemy kupując komplet polibuszy do Pajero II żeby je założyć w Terracanie.
Zawieszenie Pajero 2 krótkiego, które oglądałem - ma wahacze tzw radiusy (czyli przy ramie szpilka mocowana 2 podkładkami i nakrętką do płaskiej blachy ramy a nie do okrągłego wałka na tulei z otworem, zaś przy moście są 2 tuleje okrągłe). Nasz terracan ma zawieszenie PODOBNE do Patrola GR - na 4 wahaczach wzdłużnych.
Więc myśląc o tulejach tylnego zawieszenia szukamy albo do Terracana (są np tu http://www.top-serwis.com/Sklep albo w INTER CARS), albo czegoś od Gallopera. Najprawdopodobniej do tylnego zawieszenia podeszłyby także tuleje od Kia Sorrento. Przykładowo moje tylne szczęki ręcznego które dopiero co zakładałem - są takie same w Terracanie jak w Sorrento.
Awatar użytkownika
mdeja

Wróć do CZĘŚCI