Witam wszystkich-miałem ostatnio troche problemów z Terkiem-po awarii koła pasowego które ostatnio wymieniałem zauważyłem że zwiększyło się spalanie-25l.na 100 km.Może warunki pogodowe + napęd na 4 koła-No ale myśle że i tak troche za dużo spalił.I następna sprawa codziennie rano problem z odpaleniem.Np.z wczoraj na dziś ładowałem akumulator i rano dziś nie chciał zapalić.Nie mam garażu-mam wiate.Psikłem czymś(spray do kokpitu) w rure od kolektora powietrza i bez problemu zapalił.No ale nie może tak być więc udałem się na diagnoze komputerową.Wykryto 3 błędy-
1119-Zawór regulacji ciśnienia szyny IMV,regulacja min.dla dostawy dużej ilości paliwa.
1640-Przekażnik zasilania ECU,stale niski poziom.
0102-Wiarygodność sygnału przepływu masy powietrza.
Wcześniej były ściągnięte błędy-B2500-lampka kontrolna SRS.
-B1112-niskie napięcie akumulatora.
I teraz tak tych wcześniejszych błędów nie udało się wyeliminować-czyli jest jakaś awaria.Czy te błędy mogły wpływać na wcześniejsze większe spalanie i ranne nieodpalanie,chodzi mi czy błąd o nr.0102 miał wpływ na zwiększone spalanie bo jak za dużo powietrza to i mieszanka za duża-Np.Kolektor wydechowy był spr.może pęknięty,ale nie jest pęknięty.Co można samemu wyregulować czy całkowita wymiana tych części.Jeszcze jedno czy błąd 1119 nie idzie w parze z 0102.Proszę o jak najwięcej info na ten temat co mogę a co nie.Pozdrawiam.